Aktyvios atostogos Europoje: kur ką nuveikti?

Kas sakė, kad geros atostogos – tai tik drybsojimas paplūdimyje prie žydros jūros arba nuobodus vaikštinėjimas po Europos senamiesčius? Kiekvienas savo atostogas gali pasidaryti idealias, priklausomai nuo asmeninių pomėgių ir hobių. Jeigu esate aktyvus žmogus arba bent retkarčiais leidžiate sau pamesti galvą ir pasileisti į ekstremalius nuotykius, turbūt iš tolo vengiate pasyvaus gulėjimo pliaže ir aplankytoje šalyje ieškote kuo įdomesnių veiklų. Čia išskyrėme pagrindines veiklas ir šalis, kuriose galite jomis užsiimti.Tiek atostogos Maltoje, tiek Skandinavijoje ir kitur, turi savų pliusų kiekvienam aktyviam žmogui.

Slidinėjimas. Europoje yra daugybė nusotabių ir kerinčių viršukalnių, Tatrai, Alpės ir Pirėnai – tai tk keli iš jų. Italijoje, Šveicarijoje ar Austrijoje galite mėgautis Alpių magija, Ispanijoje ar Andoroje – Pirėnais, o artimesnėje Slovakijoje – Tatrais.

Nardymas. Jeigu jus visada viliojo, ką slepia žydri Viduržemio vandenys, atostogos Maltoje – kaip tik jums. Čia yra ne vienas nardymo centras, kur norintys panardyti keliautojai gali išsinuomoti reikalingą įrangą ir tyrinėti nuostabią Viduržemio jūros fauną. Be abejo, nardyti galite ir kitose Viduržemio šalyse – Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje.

Banglentės. Nors Graikija, Italija ir kitos Viduržemio šalys gali pasigirti nuostabiais šios jūros paplūdimiais, čia bangos kur kas mažesnės negu tose šalyse, kurias skalauja Atlanto vandenynas. Praktiškai visa vakarinė Prancūzijos pakrantė, Ispanijos šiaurės pakrantė bei Portugalijos vakarinė pakrantė – tai banglentininkų rojus. Patikėkite, auksinių bangų galima pasigauti ne tik Havajuose, bet ir čia pat Europoje.

Irklavimas. Irklavimas baidarėmis ar kanojomis įmanomas praktiškai kiekvienoje Europos šalyje – juk visur teka mažesnės ar didesnės upės, puikiai tinkančios pasiirstymui. Tačiau upė nelygi upei – štai didelės srovės kalnų upeliuose Norvegijoje su daug akmenuotų kliūčių yra daug didesnis iššūkis negu ramesnis pasiplaukiojimas vaizdingais Venecijos kanalais.