Kaip veisti žuvis?

Žuvų veisimas, lyginant su kitais gyvūnais, yra pakankamai paprastas procesas – čia nereikės rūpintis kilmės dokumentais ar ieškoti tinkamiausio partnerio. Pradžiai užteks įsigyti keletą žuvų ir nuspręsti, kur pradėsite jas auginti, o vėliau į visą šią veiklą reikės kur kas labiau pasigilinti.

Viskas priklauso nuo to, kokiems tinklams ir kaip Jūs planuojate veisti žuvis – galbūt tiesiog norite, jog namų akvariume jau numirusius augintinius automatiškai keistų kitos, gal planuojate jas pardavinėti, o gal tiesiog norite įžuvinti savo tvenkinį. Būtent nuo šio sprendimo priklausys ir tolimesnė visų veiksmų seka.

Tiems, kurie planuoja įsigyti namų akvariumą, reikės įsigyti keletą patikusių žuvų ir tuomet jau pasirūpinti jų priežiūra. Tiesa, kai renkatės žuvų rūšis, vertėtų atkreipti dėmesį į jų rūšis ir šiek tiek pasidomėti, kokios auginimo sąlygos bus reikalingos – visa tai padės sėkmingai užsiimti jų auginimu, o ateityje pagalvoti ir apie veisimą.

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių žuvų veisimo būdų yra tvenkinių įžuvinimas. Mūsų šalyje, dėl tinkamų vandens sąlygų ir galimybės užsidirbti, populiariausios auginamos žuvys yra karpiai, o po jų seka lydekos, kuojos ir ešeriai. Norint veisti šias ar kitas žuvis tvenkinyje, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, koks yra jo vanduo. Norint išvalyti jį nuo žolių, rekomenduojama auginti didelius amūrus, o drumstas, žvejybai tinkamas vanduo – puiki terpė auginti jau prieš tai minėtus karpius. Tai – tik keletas pagrindinių niuansų, kuriuos reikėtų žinoti norint užsiimti žuvų veisimų.

Paprasčiau pradėti bus tuomet, jeigu tiksliai nuspręsite, kur auginsite žuvis ir kokia jų rūšis Jums patinka labiausiai. Tuomet reikės išsiaiškinti, ar norai atitinka realybę ir beliks pradėti visus kitus pasiruošimo darbus.