Kaip veisti kates?

Kačių veisimas

Veislinis katinas su visais kilmę įrodančiais dokumentais – daugelio kačių mylėtojų svajonė. Nors būtų galima ginčytis, koks skirtumas tarp šio ir mišraus gyvūno, faktas tas, jog veislinė katė dažniausiai atitinka visus veislei būdingus standartus, yra sveiki ir neturi įvairių elgesio sutrikimų. Vis dėl to, nusprendus patiems užsiimti kačių veisimu, reikia žinoti tam tikrus pagrindinius aspektus. Kokie jie?

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, jog kiekvienas kilmingas katinas yra nupirktas iš veislyno. Galima teigti, jog jo atėjimas į Jūsų namus buvo iš anksto suplanuotas pagal iš anksto nustatytas kačių klubo taisykles. Vadinasi, norint užsiimti veisimu, Jums taip pat šį savo norą reikės derinti su klubu, kuriam priklausote.

Siekiant išlaikyti veislės standartus, į šį procesą žiūrima itin griežtai, todėl ir reikalavimai ir katei, ir katinui pakankamai aukšti – čia svarbūs ir titulai, ir fizinė būklė, ir gimdymų skaičius per vienerius metus. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog visos šios patikros ir veisimo leidimų išdavimas visiškai yra visiškai nereikalingas, tačiau vis dėl to tik tokiu būdu galima užtikrinti nepriekaištingą veislės tęstinumą ir veisimo nepaversti į dauginimą. Privalumas ir tas, jog veislinių kačių klubuose dirba profesionalai, kurie puikiai išmano savo darbą, todėl galėsite būti tikri, jog gimsiantis kačiukas bus kilmingas ir atitiks visus veislei keliamus standartus – bandant tuo užsiimti paties, dažniausiai pritrūksta vienokių ar kitokių žinių.

Vertėtų nepamiršti ir to, jog taisyklės sukurtos ir tam, jog būtų išvengiama ne tik veislės deformacijų, bet ir įvairių ligų kurias taip pat gali numatyti iš naujo. Tad jeigu nusprendėte užsiimti kačių veisimu, profesionalų pagalba šiuo atveju tikrai reikalinga ir vertinga, o ypač tuomet, kai norite, jog kačiukas būtų ne tik veislinis, bet ir turėtų tai įrodančius kilmės dokumentus.