Augalų priežiūra pagal mėnulį

augalų priežiūra pagal mėnulį

Dažnai soduose ir dažuose dirbantys žmonės ne tik stebi savo darbo kokybę, investuoja į gerus darbo įrankius, bet taip pat stebi mėnulį ir mėnulio fazes. Tai daroma jau ilgą laiką, dauguma sodininkų žiūri į mėnulio fazes labai rimtai. Tačiau tiems kas nėra susidūrę su augalų priežiūra, į augalų priežiūrą pagal mėnulį gali žiūrėti šiek tiek skeptiškai. Tačiau, pastebėkite, kad dažnai net ant sėklų maišelių galite rasti nuorodas, kokios fazės metu šias sėklas vertėtų sodinti, kad jos gerai išaugtų. Tad, kalbant apie mėnulio fazes, ką vertėtų žinoti apie augalų sodinimą jų metu?

Vienas svarbiausių patarimų, kuris gali nulemti būsimo augalo augimo kokybę, tai, kad jaunaties metu sodininkystės darbų išvis nevertėtų imtis, juolab su augalų persodinimu. Taip sakoma, kadangi augalai būtent per jaunatį netenka turimų jėgų, o šios yra gyvybiškai svarbios sveikam augalo vystymuisi. Jei visgi planuojate darbus jaunaties metu, geriau tada iš daržo pašalinti suvytusius, senus ir nereikalingus lapus, ūglius. Persodinimus verčiau palikite bent keletui dienų po to kai baigsis jaunaties fazė.

Ką vertėtų žinoti apie augalų priežiūrą pagal mėnulį kambaryje? Astrologai siūlo, kad būtent kambarines gėles geriau persodinti, kai mėnulis yra mergelės, ožiaragio arba jaučio ženkle. Šiose fazėse augalo stiprumas kaupiasi jo šaknyse ir šis matomai turėtų labai lengvai prigyti naujoje žemėje. Tokiu metu ypač tobula persodinti augalus, kurie yra labai jautrūs, lepūs. Pilnaties metu patartina paretinti turimus augalus, pasirūpinti, kad jų negadintų kenkėjai, šalinti piktžoles ir gerai išpurenti žemę. Tačiau kai žemę purensite delčios metu, stebėkite, kad nepažeistumėte turimų augalų šaknų, kadangi šios būna kur kas jautresnės, laistykite taip pat atsargiai.

Mėnulis turi įtaką ne tik žmonėms ar faunai. Mūsų sodų grožis ir kokybė taip pat priklauso nuo mėnulio ir jo pozicijos, tad jei tikitės turėti tobulą ir gražų sodą – stebėkite mėnulio fazes ir stenkitės laikytis sodininkystės taisyklių pagal jas.