Apie spygliuočių augalų priežiūrą

Apie spygliuočių augalų priežiūrą

Nieko nėra smagiau kaip sodas, pilnas įvairiausios augalijos.
Dažnai sodininkystė būna ne būtinybė, o hobis, tačiau daugybė žmonių ir toliau perka, augina ir sodina pačius įvairiausius augalus. Vieni sodina didžiulius kiekius įvairiausių gėlių, kiti – pačius egzotiškiausius lapuočius, o štai vienas rečiau sodinamų ir pageidaujamų augalų būtų spygliuočiai. Dažnai šie negali pasiūlyti itin gražių, spalvingų žiedų, tačiau tai nereiškia, kad jie negali pagyvinti turimo sodo. Tad jeigu manote, kad Jūs taip pat norėtumėte pasisodinti įdomesnį krūmą su spygliais, ką vertėtų sužinoti apie spygliuočių augalų priežiūrą, prieš sodinant juos į savo kiemą?

Kaip ir su didžiąja dalimi augalų, taip ir su spygliuočiais, persodinimui geriausias laikas būtų pati augalo jaunystė, kai šis dar lengvai prisitaikantis. O pačius spygliuočiu geriausia persodinti ir sodinti rugsėjo mėnesį. Vegetacijos metu spygliuočiai persodinami iš vazono visiškai pilnai prigyja. Jeigu planuojate persodinti vėliau negu rugsėjo mėnesį, tada geriau rinkitės spygliuočius, kurie geriau atlaiko šaltį. Tai būtų vakarinės tujos arba digliosios eglės. Augalų rūšys, kurios yra mažiau atsparios šalčiui, turėtų būti persodinamos pavasario sezono metu. Prieš persodindami savo augalėlį, būtinai bent keletą minučių skirtkite jo šaknų pamirkymui vandenį, o persodinus, kurį laiką dosniai ir gausiai laistyti.

Taip pat verta žinoti apie spygliuočių augalų priežiūrą, kad juos tręšti reikia maždaug du kartus sezono metu. Tai būtų balandžio mėnesio pradžia ir birželio pabaiga. Tai darykite kompleksinėmis trąšomis. Jokių būdu netręškite augalo liepos mėnesio antroje pusėje. Atėjus rudeniui, geriau augalus tik šiek tiek patręšti kalio karbonato trąšomis, kad šie lengviau ištvęrtų žiemą. Augalai žiemą išgyvens kur ka lengviau, jeigu juos dar rudenį gausiai laistysite, augalų šakas surišite ir sukursite pavėsį veislėms, kurios yra labai jautrios šalčiui.