Klubo sąnario skausmas — problema, su kuria susiduria ne vienas

klubo sanario skausmas

Vienų didžiausių — dubens — kaulų svarba kiekvienam žmogui yra neabejotinai didelė. Susižeidus ar dėl kitokių priežasčių neigiamai paveikus klubo srityje esančius dubens kaulus pajuntamas išties nemalonus skausmas. Šis klubo sąnario skausmas tampa viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl asmenys turi bent trumpam nutraukti kokią nors aktyvią veiklą, blokuojamą ūmaus skausmo, sklindančio iš klubų srities.

 

Pati pradžia — poilsis ir namų gydymas

 

Klubo skausmas nepaisant amžiaus ir lyties gali pakirsti net ir pačius tvirčiausius, tačiau pačioje pradžioje, kai skausmas dar nėra toks varginantis ir didelis, galima neskubėti kreipti į gydytojus ir pabandyti nemalonius klubo srityje jaučiamus potyrius pašalinti tam tikrais paprastais namų metodais.

 

  • Poilsis. Nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo labai paprastas ir galbūt net neveiksmingas būdas, tačiau gydytojai teigia, jog šiek tiek laiko praleidžiant ramioje būsenoje, uždegimas klubo srityje gali nurimti ir klubo sąnario skausmas ilgainiui nykdamas visai dingsta.

 

  • Karšti arba lediniai kompresai. Dar vienas būdas, pajutus skausmus dubens zonoje, yra karšti arba ypatingai šalti kompresai. Pagal pasirinkimą dedant šiltus arba ledinius kompresus ant skaudamos klubo vietos, šis diskomfortas ilgainiui taip pat turėtų dingti.

 

  • Tempimas. Retais atvejais, patiriant klubo sąnario skausmus, yra tikslinga daryti specialius tempimo pratimus. Palengva ir jokiu būdu nepersistengiant daromi tempimo pratimai išjudina sąnarį juosiančias sausgysles ir raumenis, todėl klubo skausmas gali po truputį išnykti.

 

Nedingus klubo sąnarių skausmams būtina kreiptis į medikus

 

Tačiau ne visada toks namų gydymas yra efektyvus ir nepraėjus skausmui rekomenduojama labai rimtai vertinti šią problemą. Padėti gali profesionalūs ir savo sritį puikiai išmanantys daktarai — traumatologai bei ortopedai.

 

Jie gali pasiūlyti:

 

  • PRP, gydymą trombocitų koncentratu;
  • Hialurono rūgšties injekcijas;
  • Kompleksinį gydymą (PRP kartu su hialurono rūgšties injekcijomis)

 

Pastarąjį gydymo metodą daktarai įvardina kaip vieną iš efektyviausių.

 

Ir nors visiškai panaikinti nemalonius klubo sąnario skausmus gali prireikti nemažai laiko, tam tikrų pastangų ar net medicininių procedūrų, ignoruoti klubo skausmo tikrai negalima.