Kokį vaiko kambario interjerą rinktis?

Įrengti gražų ir funkcionalų vaikišką kambarį gali būti sudėtinga, ypač todėl, kad dažnai kuriant tokio kambario dizainą, tėveliai pamiršta pačius vaikus ir stengiasi sukurti tokį kambarį, kuris patiktų jiems patiems. Toks požiūris yra išties klaidingas. Juk didžiąją laiko dalį vaikai praleidžia ne kur kitur, o savo kambaryje. Tad jis turėtų visiškai atitikti jo pomėgius ir charakterį. Na, pavyzdžiui, jei Jūsų vaikas yra ramus, jo kambaryje turėtų vyrauti ryškios spalvos ir atvirkščiai, jei jam patinka lenktynės, gal derėtų apsvarstyti lovos-mašinos variantą, o galbūt fototapetus, kuriuose būtų įamžintos automobilių lenktynės? Taigi kurdami vaikų kambario interjerą nepamirškite originalumo,  nes šioje erdvėje gali reikštis ne tik Jūsų, bet ir Jūsų vaikų fantazija.

children's room interior

Vaikų kambario interjeras – sienos

Kuriant vaikų kambario dizainą tėveliai pamiršta, jog sienos gali būti puiki erdvė reikštis kūrybiškumui. Na, pavyzdžiui, niekam ne paslaptis, jog maži vaikai itin mėgsta piešti… ant sienų. Tad galbūt saugant savo nervus reikėtų ieškoti išeities? Puiki išeitis, tai kreidos lentos įrengimas. Kreidos lenta atrodys ne tik originaliai, bet, patikėkite, bus panaudota praktiškai. Svarbu paminėti, kad tokią lentą sukurti išties lengvą. Užtenka įsigyti tam tikrų dažų ir jais nudažyti pageidaujamą sienos dalį. Jei kreidos siena negundo nei Jūsų, nei Jūsų vaiko, rinkitės orginalius tapetus. Fototapetai, tai išties puiki naujovė, leidžianti sienas apklijuoti tokiais vaizdais, kokių tik širdis ir fantazija prašo.

vaiku kambario itnerjeras
Vaikų kambario interjeras – grindys

Kuriant vaiko kambarį, grindys taip pat gali pasitarnauti. Šiais laikais siūloma gausybė vaikiškų ir linksmų kilimų.  Jei norite, galite grindis paversti žaidimų aikštele. Turbūt esate žaidę žaidimą „klasė“? Tad galbūt naudojant lipnią juostelę reikėtų išklijuoti „klasės“ kontūrus?  Vaikams ši idėja turėtų atrodyti visai smagiai.

Vaikų kambario interjeras – langai

Langų gal ir nedekoruosite, tačiau paieškoti įdomių ir spalvingų užuolaidų arba roletų, tikrai reikėtų. Juk jie taip pat padės sukurti išskirtinę vaikiško kambario atmosferą. Kambaryje nedaug langų, tad trūksta šviesos? Paieškokite linksmų, spalvotų ir originalių šviestuvų, kurie tikrai padės išspręsti tamsios erdvės problemą.

Taigi, sukurti išskirtinį vaikų kambario interjerą išties galima. Trūksta idėjų? Pasikonsultuokite su interjero dizaineriais ir sukurkite išskirtinę oazę savo vaikui.