Ekstremalus laisvalaikis: pramogos, kurios gali kainuoti gyvybę

Ar svajojote apie kvapą gniaužiančias atostogas ir neišdildomus įspūdžius? O gal net nedrįstate pasvajoti? Vieniems ekstremalios pramogos – karštos laisvalaikio naujienos, o kitiems – gyvenimo būdas ar dalis kultūros. Štai keletas ekstremalių pramogų, kurioms ne kiekvienas ryžtųsi ir ne kiekvienas pasiryžęs išneštų sveiką kailį. Prieš leidžiantis į tokius nuotykius verta ir apsidrausti.

Nuvykite į Pietų Afriką ir pažiūrėkite rykliui į akis bei dantis. Toks adrenalinas kainuoja 1,500.00 Pietų Afrikos randų. Nors skamba pavojingai, tokia pramoga yra gan saugi, jus ir ryklį skirtų plieninis narvas. Tik narvelyje būtumėte jūs, o ne ryklys.

Ekstremalus laisvalaikis - pramogos, kurios gali kainuoti gyvybę

Ar esate girdėję posakį „išspardyti užpakalius“? Keliaukite į Ispaniją ir jei bėgsite nepakankamai greitai – šis posakis įgys tiesioginę prasmę. Ten buliai vaiko žmones kaip karvės įkyrias muses. Arba gal norite sudalyvauti rodeo varžybose? Atsisėsti ant buliaus ir pamėginti kuo ilgiau ant jo išsėdėti?

Ekstremalus laisvalaikis - pramogos, kurios gali kainuoti gyvybę2

Sapnuojate, kad skraidote? Įdomu koks jausmas būti paukščiu? Išmėginkite parašiutizmą Himalajuose. Ši pramoga ne pigi (25,000 doleriai), tačiau jausmas vertas kiekvieno išleisto cento. Žmonės iš didelio noro atsiplėšti nuo žemės sukūrė lėktuvus, oro balionus, parašiutus, parasparnius, sklandytuvus, skraidykles ir kt. Vienos skraidymo priemonės saugesnės, kitos pavojingesnės, tačiau visos jos leidžia pajausti slėgio skirtumus ir pažvelgti į žemę (ar net save) iš viršaus.

Ekstremalus laisvalaikis - pramogos, kurios gali kainuoti gyvybę3

Leidimasis su baidare nuo krioklio ir laviravimas srauniose upėse, lenktynės, šokimas su guma virš krokodilų ir daug kitų ekstremalių pramogų… Kai kurios iš šių pramogų gali būti paskutinės jūsų gyvenime, o šių pramogų pardavėjai mėgsta juokaudami paklausti „ar parašėte testamentą?“. Na, jei ne testamento tai mažų žamiausiai reiktų gyvybės draudimo.