Kavos aparatai namams

Ar svajojate, kad kiekvieną rytą, be didelių pastangų, Jus pasitiktų šviežios kavos puodelio aromatas? Tuomet Jums reikės įsigyti espresso ruošimo aparatą. Jų yra keletas rūšių, todėl šiandien paaiškinsime kuo jie skiriasi ir padėsime nuspręsti kokio reikia būtent Jums.

Patys paprasčiausi- kapsuliniai espresso kavos aparatai. Jais kava paruošiama itin lengvai ir greitai. Kapsulių įvairovė leidžia išsirinkti bet kokio skonio gėrimą. Tiesa, ruošiant tokią kavą galima atrasti ir minusų. Kapsulinė kava yra sumalta iš anksto, o tai labai kenkia gėrimo kokybei. Taip pat ji yra brangesnė nei kitais aparatais paruošiama kava.

Kiti, taip pat gana paprasto naudojimo kavos aparatai- rankiniai. Taip ruošiama kava reikalauja daugiau laiko, tačiau kokybe nenusileidžia automatiniams kavos aparatams. Jais pagaminsite puikų espresso ar kapučino. Užtenka įstatyti kavą į lizdą ir pasukti rankenėlę. Juk tai taip paprasta.

Kavos mėgėjams labiausiai tinkamas kavos aparatas- automatinis. Jis ne tik sumala kiekvieną kavos porciją atskirai, bet ir pats suformuoja kavos tabletę, suplaka reikiamą pieno putą, išstumia tirščius į specialią dėžutę. Automatiniai kavos aparatai tinkamiausi namams ar ofisui.

Tiems, kurie nori uždirbti iš kavos virimo, reikėtų įsigyti profesionalų spaudiminį kavos aparatą. Tai didelės galios, tiesiai prie vandentekio jungiamas, kelių lizdų kavos aparatas. Jie nėra pritaikyti naudojimui namuose, kadangi kainuoja daug ir jų priežiūra atima daug laiko.

Taigi renkantis kavos aparatą svarbu atsižvelgti į tai, ko Jums reikia, kiek kavos puodelių suvartojama per dieną ir ar esate tikras kavos gurmanas. Kaip jau minėjome, aparatai skiriasi ne tik techninėmis savybėmis, bet ir dydžiu, sparta, kaina. Mūsų patarimas namams rinktis automatinius kavos aparatus, nes taip pavyks sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko.